Monday 19 February 2007

The Wild West

alias Mondulkiri, Sen Monorom en omstreken...Eindelijk een updateje van verhalen die al voorbij zijn maar nog niet vergeten natuurlijk..al gebeurt hier elke dag vanalles waardoor je zo een veelheid aan indrukken hebt dat het soms moeilijk is om alles op papier te zetten... de berichten staan niet meer helemaal in volgorde nu maar het zal wel duidelijk zijn zeker...
Na de Cambodjaanse versie van de powerplate (our bumpy
roadadventures) zijn we dus aangekomen in Sen Monorom, het provinciehoofdstadje van Mondulkiri. Mondulkiri is een provincie in het oosten van het land aan de grens met Vietnam. Deze streek lijkt in niets op de rest van het land: een wirwar van rode zandwegen te midden van jungle en bossen. Het aantal inwoners per vierkante km is hier een van de kleinste en de bevolking bestaat vooral uit etnische minderheden.
Aangekomen in de hoofdstad dus na onze murphy trip hebben we wel eerst weer een staaltje van het cambodjaanse 'veranderen van de waarheid' meegekregen: je afzetten aan een vrij duur resort, zeggen dat dat de laatste bushalte is en als je dat dan weerlegt zijn alle andere hostals die je noemt gesloten of bestaan niet meer... Kortom na wat discussieren hebben ze ons toch naar het centrum naar de echte laatste busstop gebracht waar we snel een kamer voor 1 nacht hebben genomen want ons eigenlijke doel was een lodge die een 2 a 3 km buiten t 'stadje' ligt, volledig omringt door de natuur: 'nature lodge'. Daar zijn we dan ook de dag erna naartoe gegaan en t was er heerlijk: een aantal 'boomhutten' die verspreid liggen over een heuvel, een centrale 'hut' waar je kon genieten van de zonsondergang in een hangmat, of van een heerlijke maaltijd of een partijtje pool, geaccompanieerd door een goeie 'kan' Anchor van het vat en last but not least een badkamer in open air waar een douchekop in de bomen hing en je met een zacht windje aan je billen naar het 'kleinste huisje' kon gaan... en dit alles omringt door het heuvelachtige landschap van Mondulkiri. We hebben er 4 zalige dagen beleefd met enerzijds relaxen maar ook een aantal wandelingen en ontdekkingen van de omgeving> 'Jungle', bossen (die spijtig genoeg meer en meer verdwijnen omdat de ontbossing op grote schaal zijn resultaat begint te tonen: door de wildkap gaat jaarlijks 2% van de bossen van cambodja verloren. En de grootste slechtdoener daarin is de cambodjaanse overheid die onder een hoedje speelt met de clandestiene houtindustrie... corruptie alom...), watervallen en kleine dorpjes bevolkt door verschillende bergvolkeren. We hebben er echt een goeie mix gehad van ontspanning en inspanning en er onze batterijen weer opgeladen om de trip terug naar Phnom Penh over de sandy roads van Cambodja aan te kunnen.

No comments: